2017-06-15

Правила веб-дизайну, які має знати кожен

Правила веб-дизайну, які має знати кожен
http://webdesignkryvenko.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

Існують певні стандарти, яких дотримуються під час роботи веб-дизайнери. У цій статті - про 5 найважливіших із них.

Правило 1: Юзабіліті

Насамперед варто сконцентруватися на зручність дизайну сайту. Проаналізуйте цільову аудиторію проекту, над яким працюєте. Зрозумійте, що буде важливо людині, що може відлякувати потенційного клієнта й як затримати його на своєму сайті довше.

Рекомендується зробити аналіз конкурентів. Вивчіть рішення, які вже були реалізовані раніше. Не варто копіювати чужих ідей, візьміть цікаві моменти та на їх базі придумайте що-небудь своє.

Правило 2: Навігація

Навігаційний блок - це одна з найважливіших зон на сайті. Навігація повинна охоплювати повний список розділів сайту, щоби людині не доводилося витрачати зайвий час на пошук потрібної інформації. Приділіть особливу увагу розробці цього блоку.

Правило 3: Єдиний стиль

Намагайтеся дотримуватися стильового балансу при розробці дизайну. Постарайтеся, щоби структура подачі контенту на сторінках сайту мала характерний почерк. Єдиний фірмовий стиль додасть сайту більш солідний вигляд.

Правило 4: Шрифти

В жодному разі не використовуйте понад трьох різновидів шрифтів на одній сторінці. Інформація стосується не тільки текстів, але і графічних зображень.

Правило 5: Колірна схема

Не варто використовувати більше трьох різних відтінків при оформленні однієї сторінки. Єдиним винятком можуть стати зміни півтонів одного кольору. Краще грамотно скористатися кількома відтінками, ніж підривати користувачам мозок недоречною веселкою.

http://webdesignkryvenko.blogspot.com/2017/06/blog-post.html

No comments:

Post a Comment